Apa Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Plastik PCR

Liwat upaya sing terus-terusan saka pirang-pirang generasi ahli kimia lan insinyur, plastik sing diasilake saka minyak bumi, batu bara, lan gas alam wis dadi bahan sing penting kanggo urip saben dina amarga bobote entheng, daya tahan, kaendahan, lan regane murah.Nanging, kaluwihan plastik kasebut uga nyebabake akeh sampah plastik.Plastik daur ulang pasca-konsumen (PCR) wis dadi salah sawijining arah penting kanggo nyuda polusi lingkungan plastik lan mbantu industri energi lan kimia maju menyang "netralitas karbon".

Resin Post-Consumer Recycled (PCR) digawe saka sampah plastik sing dibuwang dening konsumen.Pelet plastik anyar digawe kanthi ngumpulake sampah plastik saka aliran daur ulang lan ngliwati proses ngurutake, ngresiki, lan pelletizing saka sistem daur ulang mekanik.Pelet plastik anyar duwe struktur sing padha karo plastik sadurunge didaur ulang.Nalika pelet plastik anyar dicampur karo resin prawan, macem-macem produk plastik anyar digawe.Kanthi cara iki, ora mung nyuda emisi karbon dioksida, nanging uga nyuda konsumsi energi.

——Dow wis ngluncurake bahan sing ngemot resin PCR 40%.